Currículum

Carles Puche i Rius

Dibuixant autodidacte. Membre de la Institució Catalana d’Història Natural, l’Acadèmia Mexicana de Il·lustradors Científics, l’Institut Humboldt de Colòmbia, l’Associació Ibèrica de Mirmecologia i de l´Associació Catalana de Comunicació Científica així com del “Col·lectiu d’Il·lustradors de la Ciència i la Natura” de Mèxic i de l´Associació Professional d´Il·lustradors de Catalunya.

Fins ara ha participat com a il·lustrador en unes cent obres com els Pòsters de la Flora i la Fauna del Parc Natural del Montseny (1991) de la Diputació de Barcelona, Coneguem la Sèquia de Manresa – Accèssit premi Ors i de Prat (1982), Pòsters dels aiguamolls de l’Empordà (1988) Generalitat de Catalunya, Comprendre la Natura (1991) Ramon Folch, Biosfera (1992) d’Enciclopèdia Catalana, Pòsters sobre recreacions de paisatges prehistòrics de València, per a l’exposició de Neandertals a Cromanyons de la Universitat de València, i l’ Origen de les Espècies (edició il·lustrada) de la Càtedra de Divulgació de la Ciència de la Universitat de València) que ha obtingut el premi Junceda 2010 a l’especialitat d’il·lustració científica. Així mateix Premi Junceda en il·lustració científica el 2006 i 2017.

Durant més de vint anys ha impartit, i segueix impartint, cursos d’il·lustració científica a diferents institucions i universitats ininterrompudament, com per exemple la Universitat de València, Escola d’Art i Disseny de Tarragona, Museu Laboratorium de Bergara, Institut Broggi , i altres.

Ha col·laborat amb els seus dibuixos en diferents publicacions de divulgació com Món Científic , National Geographic , El Temps , Mètode , Ciència , i uns altres.

Ha publicat articles sobre il·lustració científica a revistes com Mètode, Medi Ambient, Món Científic , i altres.

Ha exercit de comissari a les exposicions Dibuixants al Montseny del Museu de Granollers i Dibuixar la Natura de la Universitat de València així com de les exposicions del Institut Botànic de Barcelona dedicades a Suzanne Davit i Eugèni Serra .

Li han estat seleccionades tres obres per estar exposades durant tot l’any 2014 al New York State Museum.

Ha participat en la creació del Postgrau d’Il·lustració Científica de la Universitat del País Basc on imparteix les especialitats de dibuix en blanc i negre i color així com metodologia de la il·lustració científica.

També ha participat en la creació del Postgrau d’Il·lustració Científica de la Universitat de Girona, on imparteix classes sobre diferents tècniques d’il·lustracions científiques.