a

[vc_empty_space height=”21px”]

Carles Puche i Rius
Il·lustrador de ciències naturals

[vc_empty_space height=”24px”]

Rajoleria 3
08470 Campins
Tel/Fax: +34 93 847 52 70
carles@estudipuche.com

[vc_empty_space height=”2px”]

 

Currículum

Carles Puche i Rius

Pobla de Segur, 1949.

Dibuixant autodidacta. Membre de la Institució Catalana d’Història Natural, l’Academia Mexicana de Ilustradores Científicos, l’Institut Humboldt de Colòmbia, l’Asociación Ibérica de Mirmecologia i de l’Associació Catalana de Comunicació Científica així com del “Colectivo de Ilustradores de la Ciencia y la Naturaleza” de Mèxic i de l’Associació Professional d’Il·lustradors de Catalunya.

Fins la data ha participat com il·lustrador en unes cent obres com els Pòsters de la Flora i Fauna del Parc Natural del Montseny (1991) de la Diputació de Barcelona, Coneguem la Sèquia de Manresa – Accèssit premi Ors i de Prat (1982), Pòsters dels aiguamolls de l’Empordà (1988) Generalitat de Catalunya, Comprendre la Natura (1991) Ramon Folch, Biosfera (1992) d’Enciclopèdia Catalana, Pòsters sobre recreacions de paisatges prehistòrics de València, per l’exposició de Neandertals a Cromanyons de la Universitat de València, i l’Origen de les Espècies (edició il·lustrada) de la Càtedra de Divulgació de la Ciència de la Universitat de València) que ha obtingut el premi “Junceda 2010” en l’especialitat d’il·lustració científica. Així mateix Premi Junceda a la il·lustració científica els anys 2006 i 2017.

Durant més de vint anys ha impartit, i segueix impartint, cursos d’il·lustració científica en diferents institucions i Universitats ininterrompudament, com ara la Universitat de València, Escola d’Art i Disseny de Tarragona, Museu Laboratorium de Bergara, Institut Broggi, i d’altres.

Ha col·laborat amb els seus dibuixos en diferents publicacions de divulgació com Mundo Científico, National Geographic, El Temps, Mètode, Ciència, i d’altres.

Ha publicat articles sobre il·lustració científica en revistes com Mètode, Medi Ambient, Mundo Científico, i d’altres.

Ha exercit de comissari en les exposicions Dibuixants al Montseny del Museu de Granollers i Dibuixar la Natura de la Universitat de València així com de les exposicions de l’Institut Botànic de Barcelona dedicades a Suzanne Davit i Eugèni Sierra.

Li han estat seleccionades tres obres per estar exposades durant tot l’any 2014 al New York State Museum.

Ha participat en la creació del Postgrau d’il·lustració Científica de la Universitat del País Basc, on hi imparteix les especialitats de dibuix en blanc i negre i color així com metodologia de la il·lustració científica.

Ha participat també en la creació en la creació del Postgrau d’il·lustració Científica de la Universitat de Girona, on hi imparteix classes sobre diferents tècniques d’il·lustracions científiques.